websikehealthcheck

Blog bejegyzések

Ide kerülhetnek a hírek, bejegyzések, akciók, események... amire csak használni akarod a blogot. Az oldalak menüpontban változtathatod a tartalmát, címét!

Mi a család teendője halálesetkor?

Ellenőrző lista a temetés megszervezéséhez

Amikor haláleset van egy családban, ritka nehéz dolga van a hozzátartozóknak, hiszen az ügyintézés józan elmét és döntési képességet kíván, miközben a gyász pont az ellenkezőjét váltja ki. Nem csoda az sem, ha ilyenkor nem akar találkozni az ember senkivel, sírhatnékja van egyfolytában, nemhogy hivatalosan járjon el a temetés ügyében. Ráadásul sok „hiéna” módjára leselkedő temetkezési vállalkozás igyekszik a beállt halál perceiben lecsapni a letaglózott családra például a kórház folyosóján, de hallani kirívóan gusztustalan eseteket is, amikor például a patológus is „kampányol” a temetkezési cég nevében. Könnyű ilyenkor rosszul dönteni!

De mégis erőt kell venni magán a családnak, hiszen valakinek el kell intézni ezt a részt is. Szerencsére nem kell teljesen egyedül csinálni és van segítség benne. Összeállítottunk egy listát, ami segít kicsit rendezni a teendőket ebben a helyzetben…

Megemlékezés rovat indult weboldalunkon…

Óriásit változott a gyász az utóbbi évtizedben. Talán még jó páran emlékeznek olvasóink közül, hogy nem is oly rég, ha elhunyt egy családtag, barát, rokon, akkor a hozzátartozók hónapokig fekete ruhát viseltek. Sokáig kerülték a nyilvános jókedvet, de még otthon, ahol senki sem látta, ott is mellőzték a TV nézést, rádióhallgatást. Egyszerűen így illett. Ez volt természetes. De a világ változott és a fiatalabb generáció nem így éli meg a veszteséget és a gyász pillanatában is aktívan internetezik, Facebookozik és a közösségi oldalakon nyilvánítja ki veszteségét, vagy részvétét.

Furcsa? Pár idősebbnek lehet, de el kell fogadnunk és lépést tartani a kor követelményeivel. Ha már Facebook, ha már internet, azért így is megadhatjuk a tiszteletet és a méltó megemlékezést. Ebben segít új kezdeményezésünk és nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményére. Olvassa tovább, ha érdekli egy modernebb típusú megemlékezés…