websikehealthcheck

Híreink

Megemlékezés rovat indult weboldalunkon…

Óriásit változott a gyász az utóbbi évtizedben. Talán még jó páran emlékeznek olvasóink közül, hogy nem is oly rég, ha elhunyt egy családtag, barát, rokon, akkor a hozzátartozók hónapokig fekete ruhát viseltek. Sokáig kerülték a nyilvános jókedvet, de még otthon, ahol senki sem látta, ott is mellőzték a TV nézést, rádióhallgatást. Egyszerűen így illett. Ez volt természetes. De a világ változott és a fiatalabb generáció nem így éli meg a veszteséget és a gyász pillanatában is aktívan internetezik, Facebookozik és a közösségi oldalakon nyilvánítja ki veszteségét, vagy részvétét.

Furcsa? Pár idősebbnek lehet, de el kell fogadnunk és lépést tartani a kor követelményeivel. Ha már Facebook, ha már internet, azért így is megadhatjuk a tiszteletet és a méltó megemlékezést. Ebben segít új kezdeményezésünk és nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményére. Olvassa tovább, ha érdekli egy modernebb típusú megemlékezés…

Hogy jön össze a Facebook a temetkezéssel?

Valóban nem hétköznapi és sokat gondolkodtunk ezen a témán mi is. De azt tapasztaltuk, hogy egyre többen teszik ki a közösségi oldalakon, hogy elveszítette szüleit, testvérét, rokonát, barátját. A legfurább ilyenkor megnyomni a Tetszik gombot. Persze ilyenkor nem azt jelenti, hogy örülünk neki, hanem hogy láttuk, elfogadtuk, megértettük, vagy akár hogy együtt érzünk vele. De mégis fura, igaz? Inkább a hozzászólást választja jobban az ember, ahová nehéz ilyenkor egy ilyen felületen valamit is írni. Hiszen a Facebookra szórakozni, kikapcsolni jár az ember, nem szomorkodni.

Valaki temetését egyszerűen nem lehet lájkolni…

Modern szemlélet ide vagy oda, nekem – a szerzőnek – ez nem megy, ezért találtuk ki, hogy legyen inkább egy olyan felülete ennek, amit a család könnyen tud megosztani és a részvétnyilvánítást egy külön oldalon lehet fogadni, ami megmarad ilyen módon az emlékezésnek későbbre is.

selena-iusta-hu-gyaszjelentesekEz a modern temetési értesítő…

…amely most már nem – csak – a templom ajtajára, vagy a temető faliújságjára van kitűzve, hanem egy bejegyzés egy weboldalon, amelyet ki-ki belátása szerint megoszthat a Facebookon. Aki rákattint, elolvashatja az időpontot, vagy akár a család által közre adott búcsú szöveget és néhány képet is. Hozzászólási lehetőségével pedig részvétet nyilváníthat a családnak, vagy szólhat pár kedves szót, megírhat egy-egy régi kedves sztorit.

A családnak pedig lehetőséget biztosítunk, hogy eljuttassa hozzánk a szöveget, képeket, amelyet szeretne a nyilvános tájékoztatóba kitenni. Ez egy díjmentes szolgáltatás a Selena Iusta gondozásában, bármely temetkezési szolgáltatót bízza is meg a család.

Mit gondol a kezdeményezésről? Önnek mi a véleménye? Van helye a közösségi oldalon és interneten ennek, vagy szívesebben tartaná meg a hagyományokat a gyász tekintetében? Írja meg nekünk itt lentebb!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük